zondag 2 februari 2014

Morgen (Maandag 3 februari 2014), gaat het gebeuren

Zenuwachtig

Mogen is het dan zover. Vanavond (2-2-2014) moet ik me melden en morgen wordt dan de Endobarrier geplaatst. Ik had het niet gedacht, maar ik voel me toch een beetje zenuwachtig.

Ik heb vorige week bij het laatste vooronderzoek zoveel richtlijnen meegekregen. Het vervelende is echter dat de betreffende specialisten dat allemaal niet op papier zetten voor je.

  • Deze medicijnen moet je niet nemen de dag voor de operatie
  • Deze medicijnen moet je juist wel nemen van een dag voor de operatie
  • Deze medicijnen moet je nemen 's avonds voor de operatie en 's morgens voor de operatie
  • zoveel uur van tevoren mag je niet meer eten
  • Deze pijnstiller moet je gaan gebruiken.
Echt een kakafonie aan richtlijnen die op je afkomen. Gelukkig ben ik redelijk helder van geest en weet ik me wel te redden. Sommige aanwijzingen staan gelukkig op het medicijn zelf. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen echt een probleem is om deze regels helder te krijgen voor de operatie.

De operatie zelf wordt een "makkie" voor mij, omdat ik een sedatie (roesje) krijg. Als ik wakker word is de operatie al voorbij.

Er staat in het stappenplan geschreven, dat ik de eerste dagen rustig aan moet doen. Tevens heb ik maagtabletten voor een jaar voorgeschreven gekregen en een speciale pijnstiller. Dat beloofd niet veel goeds voor de eerste dagen.

Gisteren heb ik veel "vloeibaar voedsel" ingekocht voor de eerste dagen. Veel soepjes, vla, en yoghurt drank. Al na enige dagen mag ik over naar gepureerd voedsel. Ook wordt baby-voeding voor wat oudere baby's aangeraden. Ik heb wel wat knijpzakjes met fruit gekocht, maar babyvoeding is een grens die ik nog over moet.

Vandaag rustig voorbereiden, mijn stappenplan en leef -en dieet voorschriften voor de komende tijd nog maar eens bestuderen en me dan vanavond melden in het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis.

Ik wensen de artsen succes met de implantatie van de Endobarrier bij mij. Dat komt het met mij ook wel goed.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten